okantno otkrie o hamburgerima McDonaldsa

Britanski kuhar Dejmi Oliver je dobio bitku protiv jedne od najveih mrea brze hrane u svijetu. McDonalds je primoran da promijeni recepte, jer je kuhar obznanio kako u stvari spremaju hamburgere koji su poznati u cijelom svijetu.

U jednoj od svojih emisija Oliver je pokazao kako se sprema mljeveno meso za hamburgere.

Uzimaju se ostaci mesa (masnoe i unutranji organi). Onda se ta samljevena smjesa ispira u amonijum hidroksidu i onda se od toga prave hamburgeri. Kuhar uvjereva: to je veoma tetno za zdravlje.

Nezvanini termin ruiasta sluz, se odnosi na meso i mesne proizvode, koji su nepodobni za ljudsku ishranu, prije nego to je dodat amonijum hidroksid.

Ovaj kemijski proizvod ubija mikrobe, kao to je salmonela i ini pokvareno meso bezopasnim za potronju.

Jednostavnije reeno pokvareno mljeveno meso se dezinficira sa amonijum hidroksidom i ponovo se prave pljeskavice od pokvarenog mesa.

  Vai komentari
   Što su Ludorije.com?
   Smiješni video klipovi, smiješne slike, igre igrice
   Sranja se dogaðaju svako malo a svi mi volimo one video klipove na kojima se dogodi nešto sasvim neoèekivano, zar ne?
   Stoga, našli ste se na pravom mjestu, Ludorije.com nudi Vam veliku kolekciju video zapisa u raznim kateogrijama od bolesnih, šokantnih, smiješnih, pa sve do onih èudnih, groznih, blesavih, sportskih, zanimljivih te seksi i ostalih drugih humor stvari, kao smiješne slike ili igre igrice.
   Humor portal Ludorije.com osvježuje svoj sadržaj svakim danom s novim sranjima koje su se desile u video klipovima, smiješnim slikama bez ikakve cenzure, stoga ne propustite niti jedan od njih :) Dosadno na poslu? Takoðer za Vas biramo najbolje igrice koje æe Vam poslužiti za ubijanje dosade. Budi i Ti dio ludog teama te se možeš isto tako pridružiti dodavanju novog sadržaja.
   Humor Video Portal Zabave - Vaš broj 1 za dnevnu dozu humora!
  TRAŽILICA:
   Slučajni odabir
   Podvala: Napali prolaznike vatrenim orujem Velika usta Svinje pobjegle iz kamiona i blokirale promet Ovako izgleda vonja vlakom na krovu Doli na razgovor za posao, no panju im je odvuklo ono to su vidjeli kroz prozor Tele2 reklama - Razgovor za posao Majstor Tihomir Kad se JEBIGA uvue u ovjeka
   Humor kutak zanimljivosti
Javno.ba ekskluziva.ba Javno.ba http://reakcije.org/ leenks.com Ludorije.com RSS Kanal