Terapijsko jahanje - reklame - Ludorije | Smiješni video klipovi i smiješne slike
   Terapijsko jahanje

  • Terapijsko jahanje
   • 09.12.2011. | Kategorija: reklame | Pogledano: 2228 puta

    Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedničko uključivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljšanja kvalitete života u širokom smislu pa sve do specifičnih, definiranih terapijskih ciljeva.

Terapijsko jahanje

terapijsko jahanje,rekreacijsko jahanje,udruga nives,jahanje nives,terapijsko jahanje nives,konji,rekreacija u prirodi

Čovjek je pojahao konja prije otprilike 6.000 godina, ali točan datum početka pomaganja osoba s posebnim potrebama uz pomoć konja se ne zna. Od davnina, jahanje je bilo preporučljivo za oporavak ranjenih poslije bitke (informacija ne temelju grčkih i rimskih napisa).

Što je to terapijsko jahanje?
Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedničko uključivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljšanja kvalitete života u širokom smislu pa sve do specifičnih, definiranih terapijskih ciljeva. Temeljni pojam terapijskog jahanja uključuje hipoterapiju, rekreativno i sportsko jahanje, specijalno pedagoško jahanje i voltažiranje, vožnju, psihoterapiju uz pomoć konja, koji imaju različite ciljeve, stručnjake koji ih provode te metodologiju.
Cilj svih metoda je pozitivan utjecaj koji omogućuju konji na osobu sa invaliditetom i na ljude općenito.

Nadalje, treba reći da se hipoterapija i terapijsko jahanje vrlo često miješaju, no hipoterapija je puno uži pojam koji označava fizioterapiju uz pomoć konja. Hipoterapiju provode fizioterapeuti i fizijatri koji imaju posebnu dodatnu edukaciju. Konji koji se upotrebljavaju za hipoterapiju su visoko školovani, tolerantni i osobita pažnja se poklanja kvaliteti njihovih pokreta koji imaju direktan utjecaj na jahača – pacijenta. Zato se za hipoterapiju ne upotrebljavaju poniji jer imaju prebrz ritam hoda.

Najzastupljeniji oblik terapijskog jahanja je rekreacijsko i sportsko jahanje koje nam danas nerijetko nudi seoski turizam. Ovakav oblik terapijskog jahanja provode instruktori jahanja koji su prošli dodatnu edukaciju o osobama sa invaliditetom te se nazivaju instruktorima terapijskog jahanja.

Link: www.terapijskojahanje.com

  Vaši komentari
   Ĺ to su Ludorije.com?
   Smiješni video klipovi, smiješne slike, igre igrice
   Sranja se dogaðaju svako malo a svi mi volimo one video klipove na kojima se dogodi nešto sasvim neoèekivano, zar ne?
   Stoga, našli ste se na pravom mjestu, Ludorije.com nudi Vam veliku kolekciju video zapisa u raznim kateogrijama od bolesnih, šokantnih, smiješnih, pa sve do onih èudnih, groznih, blesavih, sportskih, zanimljivih te seksi i ostalih drugih humor stvari, kao smiješne slike ili igre igrice.
   Humor portal Ludorije.com osvježuje svoj sadržaj svakim danom s novim sranjima koje su se desile u video klipovima, smiješnim slikama bez ikakve cenzure, stoga ne propustite niti jedan od njih :) Dosadno na poslu? Takoðer za Vas biramo najbolje igrice koje æe Vam poslužiti za ubijanje dosade. Budi i Ti dio ludog teama te se možeš isto tako pridružiti dodavanju novog sadržaja.
   Humor Video Portal Zabave - Vaš broj 1 za dnevnu dozu humora!
  TRAŽILICA:
   SluÄŤajni odabir
   Mudre izreke Rally vozilo pri punoj brzini naliječe na traktor Putnici gledali u čudu: Gandalf poručio tramvaju "nećeš proći" Na vjenčanje mu je upala trudna ljubavnica Igranje ragbia na monociklu Film Need for Speed uskoro dolazi Nikad ne ženi ženu veću od sebe Imate problema s spavanjem?
   Humor kutak zanimljivosti
Javno.ba ekskluziva.ba Javno.ba http://reakcije.org/ leenks.com Ludorije.com RSS Kanal