Terapijsko jahanje

  • Terapijsko jahanje
   • 09.12.2011. | Kategorija: reklame | Pogledano: 2300 puta

    Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedniko ukljuivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljanja kvalitete ivota u irokom smislu pa sve do specifinih, definiranih terapijskih ciljeva.

Terapijsko jahanje

terapijsko jahanje,rekreacijsko jahanje,udruga nives,jahanje nives,terapijsko jahanje nives,konji,rekreacija u prirodi

ovjek je pojahao konja prije otprilike 6.000 godina, ali toan datum poetka pomaganja osoba s posebnim potrebama uz pomo konja se ne zna. Od davnina, jahanje je bilo preporuljivo za oporavak ranjenih poslije bitke (informacija ne temelju grkih i rimskih napisa).

to je to terapijsko jahanje?
Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedniko ukljuivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljanja kvalitete ivota u irokom smislu pa sve do specifinih, definiranih terapijskih ciljeva. Temeljni pojam terapijskog jahanja ukljuuje hipoterapiju, rekreativno i sportsko jahanje, specijalno pedagoko jahanje i voltairanje, vonju, psihoterapiju uz pomo konja, koji imaju razliite ciljeve, strunjake koji ih provode te metodologiju.
Cilj svih metoda je pozitivan utjecaj koji omoguuju konji na osobu sa invaliditetom i na ljude openito.

Nadalje, treba rei da se hipoterapija i terapijsko jahanje vrlo esto mijeaju, no hipoterapija je puno ui pojam koji oznaava fizioterapiju uz pomo konja. Hipoterapiju provode fizioterapeuti i fizijatri koji imaju posebnu dodatnu edukaciju. Konji koji se upotrebljavaju za hipoterapiju su visoko kolovani, tolerantni i osobita panja se poklanja kvaliteti njihovih pokreta koji imaju direktan utjecaj na jahaa pacijenta. Zato se za hipoterapiju ne upotrebljavaju poniji jer imaju prebrz ritam hoda.

Najzastupljeniji oblik terapijskog jahanja je rekreacijsko i sportsko jahanje koje nam danas nerijetko nudi seoski turizam. Ovakav oblik terapijskog jahanja provode instruktori jahanja koji su proli dodatnu edukaciju o osobama sa invaliditetom te se nazivaju instruktorima terapijskog jahanja.

Link: www.terapijskojahanje.com

  Vai komentari
   Što su Ludorije.com?
   Smiješni video klipovi, smiješne slike, igre igrice
   Sranja se dogaðaju svako malo a svi mi volimo one video klipove na kojima se dogodi nešto sasvim neoèekivano, zar ne?
   Stoga, našli ste se na pravom mjestu, Ludorije.com nudi Vam veliku kolekciju video zapisa u raznim kateogrijama od bolesnih, šokantnih, smiješnih, pa sve do onih èudnih, groznih, blesavih, sportskih, zanimljivih te seksi i ostalih drugih humor stvari, kao smiješne slike ili igre igrice.
   Humor portal Ludorije.com osvježuje svoj sadržaj svakim danom s novim sranjima koje su se desile u video klipovima, smiješnim slikama bez ikakve cenzure, stoga ne propustite niti jedan od njih :) Dosadno na poslu? Takoðer za Vas biramo najbolje igrice koje æe Vam poslužiti za ubijanje dosade. Budi i Ti dio ludog teama te se možeš isto tako pridružiti dodavanju novog sadržaja.
   Humor Video Portal Zabave - Vaš broj 1 za dnevnu dozu humora!
  TRAŽILICA:
   Slučajni odabir
   Poplava u Rusiji Zamrli navija Liona Bijeli Boi Raanje djeteta u kadi Idijot na cestarini Avalon web hosting za zahtjevne Kako skinuti grudnjak djevojci? Grudom pogoeni novinar RTL-a
   Humor kutak zanimljivosti
Javno.ba ekskluziva.ba Javno.ba http://reakcije.org/ leenks.com Ludorije.com RSS Kanal