Terapijsko jahanje

  • Terapijsko jahanje
   • 09.12.2011. | Kategorija: reklame | Pogledano: 2159 puta

    Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedničko uključivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljšanja kvalitete života u širokom smislu pa sve do specifičnih, definiranih terapijskih ciljeva.

Terapijsko jahanje

terapijsko jahanje,rekreacijsko jahanje,udruga nives,jahanje nives,terapijsko jahanje nives,konji,rekreacija u prirodi

Čovjek je pojahao konja prije otprilike 6.000 godina, ali točan datum početka pomaganja osoba s posebnim potrebama uz pomoć konja se ne zna. Od davnina, jahanje je bilo preporučljivo za oporavak ranjenih poslije bitke (informacija ne temelju grčkih i rimskih napisa).

Što je to terapijsko jahanje?
Terapijsko jahanje je grupa aktivnosti kojima je zajedničko uključivanje osoba sa posebnim potrebama i konja u svrhu poboljšanja kvalitete života u širokom smislu pa sve do specifičnih, definiranih terapijskih ciljeva. Temeljni pojam terapijskog jahanja uključuje hipoterapiju, rekreativno i sportsko jahanje, specijalno pedagoško jahanje i voltažiranje, vožnju, psihoterapiju uz pomoć konja, koji imaju različite ciljeve, stručnjake koji ih provode te metodologiju.
Cilj svih metoda je pozitivan utjecaj koji omogućuju konji na osobu sa invaliditetom i na ljude općenito.

Nadalje, treba reći da se hipoterapija i terapijsko jahanje vrlo često miješaju, no hipoterapija je puno uži pojam koji označava fizioterapiju uz pomoć konja. Hipoterapiju provode fizioterapeuti i fizijatri koji imaju posebnu dodatnu edukaciju. Konji koji se upotrebljavaju za hipoterapiju su visoko školovani, tolerantni i osobita pažnja se poklanja kvaliteti njihovih pokreta koji imaju direktan utjecaj na jahača – pacijenta. Zato se za hipoterapiju ne upotrebljavaju poniji jer imaju prebrz ritam hoda.

Najzastupljeniji oblik terapijskog jahanja je rekreacijsko i sportsko jahanje koje nam danas nerijetko nudi seoski turizam. Ovakav oblik terapijskog jahanja provode instruktori jahanja koji su prošli dodatnu edukaciju o osobama sa invaliditetom te se nazivaju instruktorima terapijskog jahanja.

Link: www.terapijskojahanje.com

  Vaši komentari
   Što su Ludorije.com?
   Smiješni video klipovi, smiješne slike, igre igrice
   Sranja se događaju svako malo a svi mi volimo one video klipove na kojima se dogodi nešto sasvim neočekivano, zar ne?
   Stoga, našli ste se na pravom mjestu, Ludorije.com nudi Vam veliku kolekciju video zapisa u raznim kateogrijama od bolesnih, šokantnih, smiješnih, pa sve do onih čudnih, groznih, blesavih, sportskih, zanimljivih te seksi i ostalih drugih humor stvari, kao smiješne slike ili igre igrice.
   Humor portal Ludorije.com osvježuje svoj sadržaj svakim danom s novim sranjima koje su se desile u video klipovima, smiješnim slikama bez ikakve cenzure, stoga ne propustite niti jedan od njih :) Dosadno na poslu? Također za Vas biramo najbolje igrice koje će Vam poslužiti za ubijanje dosade. Budi i Ti dio ludog teama te se možeš isto tako pridružiti dodavanju novog sadržaja.
   Humor Video Portal Zabave - Vaš broj 1 za dnevnu dozu humora!
  TRAŽILICA:
   Slučajni odabir
   Zmija u trgovačkom centru Žena s dvije vagine dva puta izgubila nevinost Epic fail start Pobjegni iz auta e-muskarac.com Jesus - I Will Survive Bogati idijoti uništavaju skupocjene automobile Mad Shapes 2
   Humor kutak zanimljivosti
Javno.ba ekskluziva.ba Javno.ba http://reakcije.org/ leenks.com Ludorije.com RSS Kanal